TERVETULOA KÄYRÄÄN!

Suomen Nuorkauppakamareiden Alue D vaalikokous 2024 järjestetään 27.–29.9.2024 Tahkolla (Golden Resorts, Kultapallo 1, 73310 Tahkovuori).

Kauan sitten Baijerissa, Saksassa, oli perinteikäs Oktoberfest-festivaali, joka oli tunnettu iloisesta tunnelmastaan ja oluen runsaudesta. Mutta eräänä vuonna festivaalin järjestäjät huomasivat, että osa kävijöistä oli kyllästyneitä ainaiseen olutjuhlaan. He kaipasivat muutosta, jotain uutta ja innostavaa. 

Nuorkauppakamari otti haasteen vastaan. He päättivät tehdä Oktoberfestista jotain, mikä saisi kaupungin asukkaat innostumaan uudelleen. Kamari oli kuin käyrä, sillä heidän oli muutettava perinnettä ja kasvettava uusiin rooleihin. V*tutusta oli havaittavissa niiden joukossa, jotka halusivat säilyttää festivaalin entisellään. 

Kamarin jäsenet työskentelivät yötä päivää kehittääkseen uudenlaisen Oktoberfestin. He lisäsivät tapahtumaan monenlaisia viihdykkeitä, kuten tanssiesityksiä, musiikkikilpailuja ja perheystävällisiä aktiviteetteja. He myös panostivat ruokaan ja juomaan laajentaen valikoimaa perinteisen oluen ulkopuolelle. 

Kun uusi Oktoberfest viimein koitti, se yllätti kaikki. Kaupunkilaiset ja kävijät kokivat täysin uudenlaisen juhlan, joka ylitti heidän odotuksensa. Käyrät tiet olivat johtaneet positiiviseen muutokseen. Nuorkauppakamari oli voittanut epäilykset ja osoittanut, että perinne voi kasvaa ja uudistua. Voittaminen tarkoitti tällä kertaa perinteen pelastamista ja uuden aikakauden alkua Oktoberfestille. 

Kuten yllä oleva tarina kertoo, Käyrä-kokous nimensä mukaisesti tarjoaa kamarilaisille uudenlaisen mahdollisuuden ja haasteen olla osa tulevaisuuden positiivista muutosta. Kuten tiedämme, oikotietä onneen ei ole vaan yleensä matka parhaaseen lopputulokseen ei ole suora vaan mitä ihmeellisemmistä käyristä koostuva kokonaisuus.  

Käyrä kuvastaa myös savolaista suoruutta tai sen puutetta. Savolaiset käyttävät myös paljon kiertoilmaisuja, mistä syntyy paljon puhuttu vastuun siirto kuulijalle. Lisäksi savolaiseksi ominaisuudeksi luettiin puheeseen sisältyvä huumori – kuuluisa savolainen vääräleukaisuus, minkä ulkopuoliset voivat kokea piikittelynäkin. Savolaisiin liitetty kierous ei ole varsinaista petollisuutta. Kiertely ja kaartelu asian ympärillä on usein tarkoitettu huumoriksi. Ulkopuolinen voi kuitenkin kokea kieroutena sen, kun asioita ei sanota suoraan. Savolaiseen tapaan myöskään Käyrä-kokous ei tarjoa sinulle absoluuttisia totuuksia onneen ja auvoon, vaan pakottaa sinut tulkitsemaan sisällöllisiä sanankäänteitä ja herättää avointa keskustelua yhdessä – sillä yhdistämällä käyrätkin voimamme, olemme voittamaton joukko. Tästä herättelystä pitää huolta monipuolinen koulutus ja Key Note -tarjonta sekä syksyn mehevin sisältö eli aluevaalit. 

KOKOUSTIIMI

Käyrämestari
Teemu Soininen
0505721312
teemu.soininen@jci.fi

Puheenjohtaja
Mia Niemelä-Tiilikainen
0443426683
mia.niemela-tiilikainen@jci.fi

Käyrätoimistovastaava

Bilekäyrävastaava

Nousukäyrävastaava

Unikäyrävastaava:
Jenni Kaskela
jenni.kaskela@tahkochalet.fi

MAHDOLLISUUSKÄYRÄT:

Early Bird – kokouspaketti 199 € LOPPUUNMYYTY
Normaali kokouspaketti 219 € 11.8.2024 asti.  
Late Bird -kokouspaketti 239 € 8.9.2024 asti.  

Maksutapakulut lisätään hintaan.  Rekisteröintipaketti sisältää: 
– rekisteröintimaksun 
– tulojuhlan (perjantaina 27.9.2024) 
– lounaan (lauantaina 28.9.2024) 
– iltapäiväkahvit (lauantaina 28.9.2024) 
– gaalan (lauantaina 28.9.2024) 
– liput jatkoille Piazzaan sekä perjantaina että lauantaina 

Erikseen ostettuna: 
– Rekisteröintimaksu, sis. lounaan ja iltapäiväkahvin: 90 € 
– Tulojuhla: 40 € (erikseen ostettuna, vaatii rekisteröinnin) 
– Gaala: 120 € (erikseen ostettuna, vaatii rekisteröinnin)